Scroll Top

Topsportouder, een vak apart

In deze workshop, begeleid door sportpsycholoog Ivo Spanjersberg, staat de driehoek “trainer sporter-ouder” centraal. Met name de vraag hoe je als ouder kan bijdragen aan een optimaal prestatieklimaat en een evenwichtige ontwikkeling van het jonge talent.

Jonge sporters in een talententprogramma maken een stormachtige ontwikkeling door. Enerzijds omdat hun sportieve ambities hen daartoe uitdagen; maar anderzijds ook omdat ze vaak midden in de puberleeftijd zitten. Veel sportouders voelen zich daarbij soms onmachtig aan de zijlijn staan. Ze hebben vaak onvoldoende zicht op de eisen en de werkwijze van de trainer. Hoe kun je als ouder toch bijdragen aan het zelfvertrouwen, de zelfstandigheid en een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind?

In een interactie bijeenkomst gaan we samen op zoek naar antwoorden op deze vragen. De workshop richt zicht voornamelijk op de ouders van sporters in de leeftijd tussen 10 en 18 jaar.

Ivo Spanjersberg is sportpsycholoog, communicatietrainer en coach. Hij werkt o.a. voor TeamNL, het CTO Papendal en topsport Gelderland en begeleidt al jaren coaches, topsporters, Olympiërs en Paralympiërs uit diverse disciplines. Hij schreef verscheidene artikelen over het mentale aspect van sport en boeken ‘Slagen, tips voor tennisouders’ en ‘Hoe je profvoetballer wordt’.

Opgeven:

U kunt zich enkel middels mail opgeven bij secretaris@hs-utrecht.nl , meld u aan met het mail adres waarop u ook de link voor de workshop wilt ontvangen. Aan de workshop zijn voor u geen kosten verbonden. De workshop duurt ongeveer een 1 tot 1,5 uur.

Een opmerking achterlaten

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.